10 راز خوشمزه شدن کتلت که دستپخت شما را محبوب می نماید

به گزارش وبلاگ نهاد جامعه، وقتی صحبت از غذاهای ایرانی به میان می آید، گنجینه ای از طعم ها وجو دارد که احتمالا در قلب همه کتلت محبوب نهفته است. این غذای پرطرفدار با گوشت چرخ نموده و سیب زمینی فقط یک دستور غذا نیست بلکه بخشی از میراث آشپزی ما ایرانی هاست، غذای راحتی که هم در میز مجالس و جشن ها جا دارد هم در پیک نیک های خانوادگی یا شام های خاص. اما سوای طرز تهیه کتلت چه طرز تهیه کتلت ساده باشد چه طرز تهیه کتلت مجلسی، نکته مهم راز خوشمزه شدن کتلت است که در ادامه این رازها را مرور می کنیم.

10 راز خوشمزه شدن کتلت که دستپخت شما را محبوب می نماید

رازها و نکات مهم برای خوشمزه شدن کتلت

کتلت یکی از غذاهای محبوب است که معمولا با گوشت چرخ نموده، سیب زمینی، تخم مرغ و پیاز تهیه می شود. اما خوب است برای تازه و خوشمزه شدن کتلت از ترفندها و مراحل خاصی بهره ببرید. در ادامه، چند راه چاره به عنوان راز خوشمزه شدن کتلت برای بهبود طعم و خوشمزگی آن ذکر شده است:

1. نسبت و مقدار مواد کتلت

برای پخت یک کتلت خوشمزه باید مقدار و نسبت گوشت از سیب زمینی بیشتر باشد. اما مقدار و نسبت دقیق کاملا بسته به کیفیت گوشت دارد. اما به طور کلی مزه کتلت به گوشتش است پس باید مقدار گوشت چرخ نموده را دو برابر سیب زمینی در نظر بگیرید. مثلا اگر یک کیلو گوشت استفاده می کنید مقدار سیب زمینی حتما باید 500 گرم باشد تا کتلت وا نرود چون گوشت عامل اصلی وانرفتن کتلت است در ضمن برای این مقدار یک پیاز بزرگ کافی است.

2. استفاده از انواع گوشت تازه و با کیفیت، اصلی ترین راز خوشمزه شدن کتلت

برای تهیه این غذا اولین راز خوشمزه شدن کتلت کیفیت مواد اولیه است اما در این میان کیفیت گوشت از همه مهمتر است. اما سوای کیفیت خوب است از انواع گوشت برای تهیه کتلت استفاده شود. به طور کلی برای تهیه گوشت کتلت معمولا از ترکیب گوشت گوسفند و گوساله استفاده می شود اما برحسب ذائقه می توانید هر کدام را به تنهایی بهره ببرید. حتی خوب است طرز تهیه کتلت ها با انواع گوشت دیگر مثل گوشت مرغ یا گوشت بوقلمون را هم امتحان کنید. طرز تهیه کتلت مرغ زعفرانی خوشمزه را می توانید در کتاب کاله بخوانید.

البته برای گیاهخواران می توانید از سویا برای تهیه این غذا بهره ببرید یا حتی بادمجان را به کار ببرید. اما نکته مهم این است که باقی ترکیب کتلت را حتما به کار ببرید تا کتلت تان اصیل و خوشمزه باشد.

یک نکته مهم دیگر برای خوشمزه شدن انواع کتلت این است که اگر ضروری است حتما از گوشت کم چرب بدون ریشه بهره ببرید. مثلا اگر از گوشت مرغ یا گوشت گاو استفاده می کنید حتی بهتر است مقداری کره به مخلوط آن اضافه کنید.

3. نکاتی در مورد سیب زمینی

خوب است در تهیه کتلت به نحوه استفاده از سیب زمینی هم دقت کنید چون برای تهیه کتلت، هم می توانید سیب زمینی را بپزید هم آن را به صورت خام بهره ببرید. پس برحسب زمان تان یکی از این دو را انتخاب کنید. اما اگر سیب زمینی را می پزید حتما اطمینان حاصل کنید که سیب زمینی ها فقط نیم پز شود و کاملا پخته نشوند چون اگر خیلی بپزند خیلی نرم می شوند و باعث می شود مایه کتلت انسجام خوبی نداشته باشد. یادتان باشد که استفاده از سیب زمینی خام یاری می نماید که برای سرخ کردن کتلتتان روغن کمتری مصرف کنید. طرز تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی خام مجلسی برای 2 تا 10 نفر را در کتاب کاله مطالعه کنید.

4. پیاز و اهمیت گرفتن آب پیاز و سیب زمینی

برترین توصیه در مورد راز خوشمزه شدن کتلت این است که بعد از رنده کردن پیازها به خصوص و بعلاوه بعد از رنده کردن سیب زمینی، خوب آن ها را چندین بار فشار دهید تا دیگر مایعی از این سبزیجات نریزد. این کار به وانرفتن و بهتر پختن کتلت و ترد شدن آن یاری می نماید.

5. استفاده از تخم مرغ برای تهیه کتلت

تخم مرغ از آن دسته مواد اولیه کتلت است که می توانید آن را حذف کنید و به جایش از ترکیب آرد و آب بهره ببرید. مثلا بعضی از روایت ها حکایت از این دارد که در طرز تهیه کتلت تهرانی از تخم مرغ استفاده نمی شود. اما در کل خوب است دقت کنید که استفاده بیش از حد از تخم مرغ برای تهیه کتلت مناسب نیست. بهتر است برحسب مواد مقدار تخم مرغ کتلت را تعیین کنید.

6. ادویه های مناسب برای کتلت

انتخاب ادویه مناسب یک راز خوشمزه شدن کتلت است. درست است که ادویه های کتلت بسته به سلیقه و شهری که کتلت از آن می آید فرق دارد اما در کل ادویه های مانند زیره، پاپریکا، نعناع خشک، جعفری و یا ادویه مخلوط کتلت جزو اصلی ترین ادویه های کتلت هستند. اما در کل استفاده از ادویه های زیر هم بخشی از راز خوشمزه شدن کتلت و البته خوش طعم و عطر شدنش است:

  • زردچوبه
  • گرد لیمو
  • زعفران
  • سیر
  • فلفل قرمز
  • نمک و فلفل سیاه

7. استفاده از آرد سوخاری در کنار ادویه ها؛ راز خوشمزه شدن کتلت

استفاده از آرد سوخاری مخلوط شده در مخلوط کتلت اختیاری است، اما به چسبندگی بهتر مایه کتلت یاری می نماید و باعث می شود کتلت راحت تر شکل بگیرید. اما اگر آرد سوخاری ندارید می توانید از پودر خرده نان هم برای کتلت بهره ببرید. در کل استفاده از پودر سوخاری و پودر نان یاری می نماید که کتلت تردتر باشد. آرد نخودچی هم گزینه خوبی برای کتلت است اگر دوست دارید می توانید آن را هم جایگزین آرد سوخاری کنید. پس خاطرتان باشد راز ترد شدن کتلت به استفاده درست از آرد مربوط می شود.

8. آماده کردن مایه کتلت از شب قبل

یک راز مهم برای خوشمزه شدن کتلت این است که خمیر یا مایه کتلت را یک روز قبل مخلوط نموده، شکل دهید و روز بعد سرخ کنید. اگرچه با این کار دستور غذا را تغییر نمی دهید اما باعث می شوید خمیر کمتر چسبنده باشد و راحت تر به آن شکل دهید.

9. روغن و حرارت آن برای تهیه کتلت

یک راز مهم برای خوشمزه شدن کتلت این است که حواستان باشد روغن به خوبی داغ باشد، اما دود نکند. طوری که وقتی اولین کتلت را داخل آن می گذارید، بجوشد.

نکته کلیدی و مهم در پخت کتلت این است که آن ها را به آرامی روی حرارت میانه یا کم در روغن کافی سرخ کنید و کتلت ها تا لبه در روغن فرو روند اما کاملا زیر روغن نباشند. نکته مهم دیگر به ضخامت آن برمی شود. بهتر است کتلت شما حدود یک سانتی متر و به شکل بیضی که تقریبا مقدار کف دست است شکل بگیرد. هنگام شکل دادن به آن ها هم حتما دستانتان را خیس کنید تا مایه کتلت به دستتان نچسبد.

برای این که کتلت از داخل خام نباشد و از بیرون نسوزد باید مقدار حرارت گاز را به درستی انتخاب کنید. به طور کلی اگر حرارت خیلی زیاد باشد داخل کتلت خام می ماند.

یادتان باشد اگر هنگام سرخ کردن کتلت ها روی آن ها کف ایجاد شد بهتر است روغنی که در آن کتلت را سرخ می کنید، عوض کنید.

10. اول فقط یک کتک

یک راز مهم برای خوشمزه شدن کتلت این است که مایه کتلتتان خوب بشد و مقدار مواد و ادویه اش کامل باشد پس برای آغاز پخت ابتدا یک کتلت بپزید و مطمئن شوید که از طعم آن راضی هستید. بعد کتلت های بعدی را سرخ کنید. با این کار اگر نمک، ادویه یا مواد کتلت کم باشد می توانید آن ها را اضافه کنید.

روش های مختلف پخت کتلت

کتلت ها را هم می توانید در روغن سرخ کنید و اجازه دهید که هر دو طرفش خوب طلایی شود. یا آن را در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه داخل فر بگذارید تا خوب بپزد. فقط اگر از فر استفاده می کنید حتما حواستان باشد که کف ظرف را خوب چرب کنید و به خوبی روی کتلت را روغن اسپری کنید. به طور کلی مغز پخت شدن کتلت یکی دیگر از رازهای خوشمزه شدن کتلت است.

روش های تهیه کتلت گیاهی مناسب گیاهخواران و افراد وگان

کتلت چه با گوشت باشد چه با مواد دیگر یکی از غذاهایی است که می توانید با جایگزینی موادش آن را مناسب گیاهخواران و افراد وگان هم آماده کنید. تمام رازهای مرتبط با خوشمزه شدن کتلت با گوشت برای کتلت بدون گوشت هم صدق می نماید. فقط خوب است بدانید که برای تهیه کتلت گیاهی و بدون تخم مرغ باید به جای گوشت از سویا بهره ببرید، یا حتی بادمجان را جایگزین کنید. اما به جای تخم مرغ، اگر مایه کتلت خیلی خشک بود، مقداری آرد نخودچی را با مقداری آب مخلوط کنید و در مایه کتلت بریزید. طرز تهیه کتلت سویا و طرز تهیه کتلت بادمجان را در کتاب کاله با جزییات کامل بخوانید.

روش های سرو و تزیین کتلت

واقعیت این است که راز خوشمزگی کتلت فقط به پخت آن محدود نمی شود بلکه روش سرو آن هم اهمیت دارد. روش سنتی سرو کتلت با مقداری نان مانند لواش یا بربری و ترشی، گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ یکی از رایج ترین روش های سرو این غذاست. البته اگر می خواهید کتلت بخشی از غذای پیک نیک باشد بهتر است آن را به صورت ساندویچی درست کنید.

از طرف دیگر برای مهمانی ها یا دورهمی های خانوادگی خود هم می توانید کتلت را با پلوی زعفرانی سرو کنید.

روش نگهداری به جامانده کتلت

به جامانده کتلت را حداکثر تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید. فقط حتما به جامانده کتلت را در ظرف مناسب بگذارید. اگر هم می خواهید همواره امکان تهیه کتلت سریع را داشته باشید می توانید مایه کتلت را در ظرف مناسب فریزر بریزید و تا 3 ماه هر زمان خواستید بعد از یخ زدایی و نهایتا اضافه کردن کمی پودر سوخاری خیلی سریع کتلت درست کنید.

منبع: کتاب کاله

به "10 راز خوشمزه شدن کتلت که دستپخت شما را محبوب می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 راز خوشمزه شدن کتلت که دستپخت شما را محبوب می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید