مسمومیت با شوینده ها
به گزارش وبلاگ نهاد جامعه، بیشتر مسمومیت ها با مواد شوینده در اسفندماه و به شکل تصادفی است. اگر انواع و اقسام شوینده ها و سفید نماینده ها (که گاز کلر آزاد می نمایند) در فضای سربسته و بی محابا مورد استفاده قرار گیرند، به مسمومیت های شدید منجر می شوند.

مسمومیت با شوینده ها
نویسنده:
تبادل نظر با دکتر حمید سهراب پور
آقای دکتر! در خصوص مسمومیت های ناشی از مواد شوینده شرح می دهید؟
بیشتر مسمومیت ها با مواد شوینده در اسفندماه و به شکل تصادفی است. اگر انواع و اقسام شوینده ها و سفید نماینده ها (که گاز کلر آزاد می نمایند) در فضای سربسته و بی محابا مورد استفاده قرار گیرند، به مسمومیت های شدید منجر می شوند.این مسمومیت ها در یک سطح هستند؟
خیر، بسته به مدت زمان تماس، اندازه تماس و نوع ماده فرق دارد.خیلی از خانم ها برای تمیزی بیشتر انواع مختلف این مواد را با هم مخلوط می نمایند. این کار چه قدر خطرناک است؟
مواد شوینده و پاک نماینده با توجه به سوزانندگی به درجات مختلف تقسیم می شوند. برای مثال مایع سفید نماینده از سوزانندگی کمتر و جوهرنمک از سوزانندگی بیشتری برخوردار است. متأسفانه بسیاری از خانم ها در فضای بسته مایع سفیدنماینده و جوهرنمک را برای پاکیزگی بیشتر محیط مخلوط می نمایند و این حرکت بسیار نادرست است و باعث ایجاد گاز کلر و سوزش گلو، سرفه و سوزش و قرمزی چشم و حتی خفگی های فوری می گردد. این موضوع به ویژه در حمام به علت عدم تهویه مناسب و وجود بخار آب، بیشتر حایز اهمیت است. بیشتر افرادی که به علت این مسمومیت ها (استنشاق گاز کلر بر اثر ترکیب انواع مواد شیمیایی با هم و یا با آب گرم در محیط های سربسته) به مراکز درمانی آورده می شوند، دچار گرفتگی صدا، اختلال در تنفس، سرفه، خس خس سینه و درد قفسه سینه هم هستند. علاوه بر اینها باز هم باید تأکید کنم موادی که وارد سیستم تنفسی می شوند، به چند طریق بیماری را تحمیل می نمایند؛ به طوری که مواد اسیدی به طور مستقیم موجب سوختن مخاط می شوند و یا بعضی از این مواد به التهاب در ریه منجر می شوند که این التهاب فرد را به برونشیت و بیماری های التهابی مبتلا می نماید. حتی اندازه التهابی که بعضی از این مواد ایجاد می نمایند، آن قدر شدید است که حالات اورژانس و فوریت به وجود می آورند. فرایند بعضی واکنش های التهابی هم خیلی مزمن است و حتی در آغاز ممکن است هیچ علامتی در بیمار ایجاد ننمایند؛ اما بعد از 10تا 15 سال کم کم آثار خود را نشان می دهند.آیا مطالعه ای در خصوص سرطان زا بودن این مواد اجرا شده است؟
البته سرطان زایی این مواد به اثبات نرسیده ولی باید در خصوص آنها حتما جانب احتیاط را رعایت کرد زیرا به هر حال برای ابتلا به سرطان، این مواد خطر بالقوه دارند اما در خصوص بعضی از مواد شیمیایی مانند کلر، علایم قابل برگشت است و بیمار معمولا بهبود می یابد.استفاده از ماسک تا چه حد در جلوگیری از مسمومیت ها موثر است ؟
خیلی نمی توان به این ماسک ها اطمینان کرد. به همین علت توصیه می گردد که خانم ها در خانه تکانی از مواد شوینده و پاک نماینده ای (شوینده های پودری) استفاده نمایند که آسیب کمتری می رسانند و مواد شوینده شیمیایی به ویژه مواد سفیدنماینده را از برنامه تمیزکاری حذف نمایند و در صورت استفاده از این گونه مواد، از مخلوط کردن آنها با هم جدا بپرهیزند و از استفاده آنها در فضاهای بسته به ویژه حمام و سرویس های بهداشتی خودداری نمایند. در عین حال، خوراندن شیر در دفعات به فرد مسموم توصیه می گردد.منبع: http://www.salamat.com
ae
منبع: راسخون
تاریخ انتشار: 8 مهر 1400
آخرین بروزرسانی: 8 مهر 1400
گردآورنده: nahaad.1com.ir
شناسه مطلب: 64570
به "مسمومیت با شوینده ها" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "مسمومیت با شوینده ها"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید