طرز تهیه انواع غذا برای سرماخوردگی؛ غذاهایی مقوی و مفید

به گزارش وبلاگ نهاد جامعه، انتخاب غذا برای سرماخوردگی باید از لیست خوراک های آبکی و آبپزی انتخاب گردد که علاوه بر ارزش غذایی بالا، دارای خواص دارویی مناسب برای درمان و کنترل بیماری باشند.

طرز تهیه انواع غذا برای سرماخوردگی؛ غذاهایی مقوی و مفید

وبلاگ نهاد جامعه | سرویس آشپزی - سرماخوردگی ویروسی رایج ترین عفونت ویروسی است که هر فردی به طور متوسط 2 الی 5 بار در سال به آن مبتلا می گردد. این بیماری با آغاز فصل سرما شیوع یافته و بیشتر افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، یعنی بچه ها و سالمندان را تهدید می نماید. ما در این مقاله قصد داریم 12 نوع غذا برای سرماخوردگی، مانند فرنی، سوپ مرغ و …، معرفی کنیم تا در صورت بروز علائم سرماخوردگی، بتوانید با مصرف آن ها سلامتی خود را هر چه سریع تر بازیابید؛ با ما باشید.

انواع غذا برای سرماخوردگی

1. فرنی

از پختن آرد برنج در شیر می توان نوعی غذا برای سرماخوردگی درست کرد که فرنی نام داشته و مصرف آن همراه با عسل می توان میزان سرفه ها را کمتر نموده، التهاب و خارش گلو را به حداقل رساند. فرنی با آرد برنج دارای طبیعتی سرد بوده و برای بیماران تب دار بسیار مناسب است.

2. حریره بادام

حریره بادام نیز نوعی غذا برای سرماخوردگی است که از پختن نشاسته گندم در شیر و افزودن پودر بادام و عسل در سرانجامی طبخ، درست می گردد. این حریره یک داروی فوق العاده برای درمان خانگی سرفه و گلودرد است. این غذا به دلیل داشتن نشاسته گندم و بادام دارای ارزش غذایی بالایی بوده و می تواند در بهبود بیماری شما تاثیر بسزایی داشته باشد؛ اما به دلیل طبیعت گرمی که دارد، در مواقعی که بیماری سرماخوردگی همراه با تب باشد، بهتر است از فرنی استفاده گردد.

3. شوربای گشنیز و اسفناج

شوربای گشنیز و اسفناج از پختن سبزی ساطوری (گشنیز و اسفناج) و برنج در آب مرغ و سپس افزودن مرغ پخته ریش ریش به آن درست می گردد و به عنوان یک غذای مفید برای سرماخوردگی، مورد استفاده قرار می گیرد. در تهیه این سوپ به جای مرغ ریش ریش می توان از گوشت چرخ نموده نیز استفاده کرد.

4. سیب زمینی و تخم مرغ آبپز

سیب زمینی و تخم مرغ آبپز را می توان به عنوان ساده ترین غذا برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار داد. زرده تخم مرغ حاوی مقادیر زیادی سلنیم است که از سیستم ایمنی بدن محافظت می نماید و سفیده تخم مرغ بهترین نوع پروتئین را در خود دارد. از طرفی سیب زمینی آبپز نیز غذایی بسیار سالم و مفید برای افراد مبتلا به سرماخوردگی است؛ سیب زمینی از سبزیجاتی محسوب می گردد که دارای ارزش غذایی بالایی بوده و حاوی پتاسیم، ویتامین A، ویتامین C و کلسیم است که به حفظ سلامتی بدن یاری نموده و باعث بهبود سرماخوردگی می گردد.

5. سوپ مرغ

تهیه انواع سوپ مرغ برای سرماخوردگی، باعث از بین رفتن التهابات سرماخوردگی شده و می تواند به عنوان بهترین غذا برای سرماخوردگی معرفی گردد. مصرف سوپ مرغ هنگام سرماخوردگی باعث کم شدن ترشحات مخاط و نهایتا اخلاط بینی، سینه و گلو می گردد.

گفتنی است که افزودن رشته و سبزیجات به این سوپ، باعث افزایش ارزش غذایی آن می گردد، زیرا کربوهیدرات ها انرژی مورد احتیاج فرد را تامین نموده و سبزیجات نیز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. اما سوپ مرغ برای سرماخوردگی، با استفاده از چند تکه مرغ، پیاز و هویج نگینی خرد شده، جعفری ساطوری و ورمیشل درست شده و برای مزه دار کردن آن مقداری آبلیموی تازه به آن افزوده می گردد.

نکته: بهتر است سوپ مرغ برای سرماخوردگی را بدون رب گوجه تهیه کنید، زیرا رب گوجه فرنگی ممکن است باعث ایجاد حساسیت و افزایش سرفه گردد.

6. آش شلغم

شلغم یک ماده ضدعفونی نماینده قوی بوده که حاوی ویتامین A است و به تسکین خارش گلو و درمان سرماخوردگی و بیماری های عفونی یاری زیادی می نماید. یکی از روش های مصرف شلغم این است که یک عدد شلغم و یک عدد پیاز را به صورت حقه های نازک برش بزنید، حلقه ها را در قابلمه ای بچینید و روی حرات ملایم قرار دهید تا شیره آن خارج گردد. روش موثر دیگر برای استفاده از این ماده غذایی تهیه آش شلغم است که می تواند به عنوان غذا برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار گیرد. این آش پرخاصیت را می توان با شلغم، گوشت چرخ نموده یا گوشت تکه ای مغز ران گوسفندی، ماش، عدس، برنج و سبزی آش درست کرد. استفاده از پیاز داغ در آش شلغم برای سرماخوردگی مجاز نیست، ولی افزودن مقداری نعنا خشک به این آش هم برای سرماخوردگی مفید است و هم باعث عطر و طعم بهتر غذا می گردد.

7. سوپ شلغم

سوپ شلغم نوعی غذا برای سرماخوردگی است که از پختن شلغم، هویج و کرفس خرد شده، جعفری ساطوری و جو پرک در آب مرغ درست می گردد و چاشنی آن آبلیموی تازه است. از آنجا که این سوپ برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گیرد نباید خیلی غلیظ گردد و بهتر است به صورت رقیق باشد.

شایان ذکر است که این سوپ در انواع زیر تهیه می گردد که می توانید دستور تهیه آن را با کلیک روی هرکدام، مطالعه کنید.

  • طرز تهیه سوپ شلغم و قارچ خوشمزه
  • طرز تهیه سوپ شلغم مرغ (سوپ برای سرماخوردگی)
  • طرز تهیه سوپ شلغم و پیاز (سوپ سرماخوردگی)

8. سوپ جو

جو دارای بتاگلوکان است؛ نوعی فیبر که می تواند باعث سرعت بهبودی بیماری گردد و سیستم ایمنی را تقویت کند. سوپ جو را می توان به عنوان یک غذای مفید برای سرماخوردگی مصرف کرد و از خواص بی نظیر آن در کاهش تب و حرارت بدن بهره برد. با استفاده از مرغ، جوپرک، قارچ، پیاز و هویج نگینی خرد شده، جعفری و گشنیز ساطوری می توان یک سوپ جو با مرغ خوشمزه درست کرد و برای مزه دار کردن آن از کمی نمک، زردچوبه و آبلیموی تازه استفاده کرد.

9. آش کدو حلوایی

کدو حلوایی از صیفی جاتی است که حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان بوده و می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری ها گردد. این ماده غذایی علاوه بر داشتن ویتامین های A و E، حاوی مقادیر زیادی ویتامین Cبوده و به همین دلیل برای سرماخوردگی مفید است. یکی از روش های استفاده از این ماده غذایی، تهیه آش کدو حلوایی است. این آش خوشمزه را می توانید از ترکیب ماش و لوبیا چشم بلبلی، بلغور گندم، کدوی بدون پوست و خرد شده و سبزی آش درست نموده و به عنوان غذا برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار دهید. نکته قابل توجه در تهیه این آش افزودن کدو حلوایی در آخرین مرحله طبخ است تا خواص آن در اثر حرارت زیاد از بین نرود.

10. سوپ کدو حلوایی

کدو حلوایی از بروز گلودرد، آب ریزش بینی و سرماخوردگی جلوگیری می نماید و می تواند باعث کاهش سرفه گردد. سوپ کدو حلوایی نوعی غذا برای سرماخوردگی است که از پختن سیب زمینی، هویج، کدو حلوایی، پیاز و قارچ خرد شده در آب مرغ و سپس میکس کردن آن درست می گردد و در سرانجام مقداری شیر به سوپ اضافه می گردد تا به غلظت مناسب برسد.

11. آش سرماخوردگی

این آش که طبیعتی گرم و تر دارد، نوعی غذا برای سرماخوردگی بوده که تب و عفونت را رفع نموده و نرم نماینده و دفع نماینده ترشحات سیستم تنفسی است. این آش بسیار پرانرژی و زودهضم است و خیلی سریع علایم سرماخوردگی را رفع می نماید.

برای تهیه این آش: به مقدار مساوی پیاز، هویج، کدو حلوایی پوست گرفته، شلغم، میوه به و سیب درختی، کمی برنج و کمی سبزی آش در قابلمه ای ریخته، چند لیوان آب به آن بیافزایید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مواد بپزند. سپس مقداری گیاه خشک پرسیاوشان، گل زوفا و بنفشه به آش اضافه نموده و اجازه دهید کاملا جا بیفتد. در سرانجام نمک آش را میزان نموده و مقداری آبلیمو به عنوان چاشنی به آن بیافزایید.

نکته: در مواردی که سرماخوردگی همراه با تب نیست، می توانید یک ماهیچه گوسفندی نیز به سوپ اضافه کنید.

12. جوشانده انجیرخشک و شیر

خیساندن انجیر خشک در آب یا شیر، لعابی ایجاد می نماید که می تواند باعث کاهش التهاب گلو گردد. از خیساندن 7 عدد انجیر خشک در یک لیوان شیر و سپس جوشاندن آن روی حرارت ملایم به مدت 20 دقیقه، معجونی حاصل شده که مصرف آن باعث نرم شدن گلو و ریه و باز شدن گرفتگی صدای ناشی از سرماخوردگی می گردد.

سخن آخر

استفاده از غذا های مناسب در هنگام سرماخوردگی، استراحت کافی، مصرف مایعات گرم و غذا های آبکی، پرهیز از مصرف غذا های سرخ شده و فست فود ها از مهم ترین اصول در درمان سرماخوردگی هستند که به بهبود سریع بیماری یاری می نمایند. در این مقاله سعی کردیم چند نوع خوراک ساده و مناسب برای سرماخوردگی را معرفی کنیم که امیدواریم مورد توجه شما قرار گرفته باشد. در خاتمه به شما پیشنهاد می کنیم حتما با طرز تهیه شلغم و عسل برای سرماخوردگی نیز در وبلاگ نهاد جامعه آشنا شده و این روش را برای درمان سرماخوردگی خود یک بار هم که شده امتحان کنید.

شما برای درمان سرماخوردگی از چه غذاهایی استفاده می کنید؟ لطفا تجربیات و نظرات خود را با ما و همراهان دیگر وبلاگ نهاد جامعه در میان بگذارید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه انواع غذا برای سرماخوردگی؛ غذاهایی مقوی و مفید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع غذا برای سرماخوردگی؛ غذاهایی مقوی و مفید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید