نیمه برتر به شما می گوید که چرا زنان از مردان قوی ترند
به گزارش وبلاگ نهاد جامعه به نقل از نیویورک تایمز کتاب نیمه برتر با عنوان اصلی Better Half نوشته شارون مولم (Shoron moalem) به حقایق جالبی درباره ویژگی های زیستی زنان در مقایسه با مردان می پردازد. این اثر چندان بی ارتباط با شمار تلفات انسانی در برخورد با ویورس کرونا نیست.

زنان طول عمر طولانی تری نسبت به مردان دارند و ما می دانیم که کویید19 بیشتر مردان را قربانی می نماید تا زنان.
بیایید بشنویم درباره گونه ای به نام زن و کروموزوم ایکس او. در واقع زنان در تشخیص رنگ ها، واکنش ایمنیشان، طول عمر و حتی بقای آن ها از تولد تا مرگ نسبت به مردان رجحان دارند و شارون مولم در کتابش به خوبی این موارد را تشریح نموده است. پس از دهه ها یا حتی قرن ها فشار بد به زنان که آن ها جنس ضعیف هستند؛ این کتاب به حقایقی اشاره می نماید که تقریبا هر آنچه که انجامش به لحاظ بیولوژیکی در زندگی سخت بوده است، توسط زنان بهتر اجرا شده است.
درباره نویسنده
مولم(نویسنده) یک پزشک کانادایی و پژوهشگر ژنتیک است که دو بیماری ژنتیک نادر را کشف نموده است. وی در سراسر جهان در حوزه پزشکی بچه ها فعالیت داشته که شامل کلینیک های نوزادان مبتلا به ایدز است. وی همچنین یک کارآفرین و نویسنده پرفروش کتاب در زمینه فناوری زیست شناسی هم هست. این اثر یعنی نیمه برتر آخرین بیانات او در زمینه علم برای همه است و استدلال کلی برای رجحان زنان به لحاظ زیست شناسی را نسبت به مردان بیان می نماید.
ساخت یک زن سختتر از ساخت یک مرد است
همیشه زن دارای دو کروموزوم ایکس از مادر و پدر است، در حالیکه مرد تنها یکی از آن ها را داراست که از مادر به ارث برده و با یک کروموزوم Y که از پدرش به وی رسیده است جفت شده است. مولم از داده های پزشکی و تاریخی استفاده می نماید تا نشان دهد که در بسیاری موارد، رجحان زیست شناسی زنان به صراحت با در اختیار داشتن کروموزوم X دیگر مرتبط است.
زنان مقاوم ترند
وی ادعا می نماید بدن زنان پیچیده تر است و همین عامل رمز موفقیت آن هاست در واقع ساختن یک زن سختتر از ساختن یک مرد است. زنان دارای سیستم ایمنی هستند که کمتر دچار بیماری های عفونی می شوند. در حقیقت بدن زنان در مقابل تهدیدنماینده های زندگی مانند گرسنگی، بیماری ها مانند سرطان مقاوم تر است حتی نتیجه گیری مولم درباره کویید 19 هم اینگونه بود.
آمارها در سال 1662 نشان می دهد که زنان طول عمر بیشتری نسبت به مردان دارند و اکنون افرادی که سنشان 110 سال است بیشتر زن هستند. در ورزش هم مسابقاتی مانند دو ماراتن موفقیت زنان بیشتر از مردان بود و این آمار دیدگاه متفاوتی را از شرایط جسمی زنان القا کرد؛ در حالیکه این رجحان تا حد زیادی از سوی علم پزشکی نادیده انگاشته می شد.
در یک بخش از کتاب به این موضوع می پردازد که چرا سلامت زنان مانند سلامت مردان نیست همچنین در چند فصل کتاب نویسنده درباره غیر فعال شدن کروموزوم ایکس هم صحبت می نماید با این وجود این کتاب پر از مباحث شگفت انگیز است در واقع مولم یک پادزهر قدرتمند در برابر این تفکر که زنان جنس ضعیف هستند نوشته است.
تصور کنید در جهانیی زندگی می کنید که اغلب افراد می توانند طیفی از رنگ ها به طول یک متری را ببینند اما در یک گروه از این افراد که مردان را تشکیل می دهند هشت درصد آن ها نمی توانند تفاوت بین رنگ ها را بیان نمایند؛ در حالیکه در گروه دوم این جمعیت یعنی زنان تقریبا همگی می توانند به طور استاندارد و دقیق تفاوت رنگ ها را بیان نمایند
آیا پسرها بیشتر مبتلا به اوتیسم می شوند؟
در یک بخش دیگر کتاب که عنوان آن مغز مرد است به تفاوت های مغزی مردان و زنان می پردازد و مولم به اوتیسم اشاره می نماید. وی در کتابش به این نظر می رسد که اوتیسم در پسران نسبت به دختران شایع تر است با این وجود شاید میزان دختران و پسران دربرابر این اختلال برابر باشد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران