روند رو به رشد تعداد زنان سرپرست خانوار ، کاهش زمان دریافت ویلچر تازه

به گزارش وبلاگ نهاد جامعه، مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور گفت: تعداد زنان سرپرست خانوار در کشور طی چند دهه اخیر روند رو به رشد داشته است به طوری که در حال حاضر 240 هزار خانوار زن سرپرست که با اعضای خانواده بالغ بر 584 هزار نفر هستند که تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند.

روند رو به رشد تعداد زنان سرپرست خانوار ، کاهش زمان دریافت ویلچر تازه

به گزارش وبلاگ نهاد جامعه، نرجس خاتون اسعدی خلیلی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه این دفتر انواع خدمات حمایتی و توانمندسازی را از قبیل پرداخت مستمری، بیمه، درمان، دانش آموزی، دانشجویی، آماده سازی شغلی، اشتغال و... را به خانواده های زن سرپرست نیازمند ارائه می نماید، اظهار کرد: فعالیت های توانمندسازی اقتصادی در قالب ها و شکل های مختلف طراحی و اجرا می گردد که در مجموع شامل اشتغال فردی و اشتغال گروهی است که اشتغال گروهی در دو قالب اصلی گروه های همیار زنان سرپرست خانوار و صندوق های اقتصادی خرد و کوچک است.

وی در ادامه به ارائه آماری از تعداد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش پرداخت و اعلام نمود: تعداد زنان سرپرست خانوار در کشور طی چند دهه اخیر روند رو به رشدی داشته است به طوریکه در حال حاضر 240 هزار خانوار زن سرپرست که با اعضاء خانواده بالغ بر 584 هزار نفر هستند تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند.

مدیر کل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه 171 هزار نفر از خانواده های زن سرپرست تحت پوشش، در گروه سنی 20 تا 40 سال قرار دارند، گفت: این گروه از زنان شرایط شرکت در برنامه های اشتغال و توانمندسازی و خروج از چرخه حمایت های مستمر سازمان را دارند که می توانند از برنامه های اشتغال بهره مند شوند.

بیشتر بخوانید:

  • آموزش خودکفایی به زنان سرپرست خانوار

اسعدی خلیلی در ادامه باتوجه به ضرورت موضوع توانمندسازی اقتصادی به وسیله ایجاد اشتغال های مولد و پایدار به تشریح فعالیت های اشتغال و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، به آماده سازی شغلی و پرداخت سرمایه کار اشاره نمود و یادآور شد: آن دسته از خدمت گیرندگان که شرایط اشتغال را دارند، طی مدت زمان محدود از آموزش های لازم بهره مند شده و آماده حضور در بازار کار می شوند. بهره مندی از آموزش های حرفه ای باتوجه به علایق و توانمندی های آنها به منظور راه اندازی کسب و کاری مناسب و توسعه آن لازم است.

اسعدی خلیلی اضافه نمود: بعد از ارائه آموزش های لازم، به منظور آغاز یک کسب وکار اثربخش و پایدار، در اختیار داشتن سرمایه اولیه لازم است و باتوجه به اینکه زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی دارای توان اقتصادی بسیار پایینی هستند، اقداماتی به منظور در اختیار گذاشتن سرمایه اولیه کسب و کار برای آنها در قالب پرداخت سرمایه کار انجام می گردد.

بیش از 5500 زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی سال گذشته شاغل شدند

بنابر اظهارات مدیر کل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور، در سال گذشته بیش از 5500 زن سرپرست خانوار در قالب اشتغال های فردی و گروهی شاغل شدند.

وی در ادامه درخصوص برنامه گروه های همیار زنان سرپرست خانوار (اشتغال های جمعی و گروهی) یادآور شد: برنامه گروه های همیار زنان سرپرست خانوار از سال 1379 در جهت اجرای اصول 21، 29 و 43 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با رویکرد ارتقاء کیفیت زندگی، ظرفیت سازی ، ارتقاء خودباوری و کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه هدف و بعلاوه تغییر رویکرد حمایتی به توانمندسازی، طراحی و به مورد اجرا گذاشته شده است. عضویت زنان در این گروه ها موجب جلوگیری از طولانی شدن چرخه حمایت های سازمان بهزیستی، کاهش وابستگی آنان به این حمایت ها، افزایش خوداتکایی اقتصادی، روانی، اجتماعی زنان سرپرست خانوار و ارتقاء سطح آموزش و مهارت ها در آنها شده است.

اسعدی خلیلی توضیح داد: در این برنامه، زنان سرپرست خانوار، دختران خود سرپرست و بچه ها دختر خانواده های تحت پوشش سازمان بهزیستی در قالب گروه های حداقل پنج نفره دور هم جمع می شوند و طی فرآیندهای تخصصی از پیش طراحی شده، برای اشتغال و توانمندسازی پایدار آماده می شوند. در این راستا، ضمن ارائه آموزش مهارت های زندگی به آنها، آموزش های شغلی، مهارت های آغاز و پایدارسازی کسب و کار پیروز، روش های ارتقاء کیفیت محصولات به همراه بازاریابی و فروش آنان و... مد نظر قرار می گیرد.

برنامه گروه های همیار زنان سرپرست خانوار چه دستاوردی داشته است؟

وی بر این اساس، کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی به وسیله ایجاد اشتغال پایدار برای زنان سرپرست خانوار تحت پوشش، راه اندازی بیش از 1450 گروه همیار با عضویت بیش از 7000 زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان، بازتوانی و توانمندسازی و ایجاد اشتغال پایدار جهت 300 گروه همیار معادل بیش از 2000 زن سرپرست خانوار تحت پوشش و بعلاوه برگزاری دوره های آموزشی متعدد برای بیش از 7000 نفر عضو گروه های همیار زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور را از مهم ترین دستاوردهای برنامه گروه های همیار زنان سرپرست خانوار عنوان نمود.

مدیر کل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اشتغال جمعی و گروهی گفت: برنامه تأمین اقتصادی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی با حمایت سازمان بهزیستی (معاونت امور اجتماعی - دفتر توانمندسازی خانواده و زنان) و بانک کشاورزی و با همکاری کلینیک های مددکاری اجتماعی در 22 استان کشور در حال اجرا است.

یاری به کاهش فقر اقشار کمتر برخوردار و محروم از اهداف برنامه تأمین اقتصادی خرد

وی با بیان اینکه گروه هدف برنامه تأمین اقتصادی خرد را روستاییان کم عایدی و آسیب پذیری (که اغلب تحت پوشش سازمان بهزیستی نیستند اما با کوچکترین تغییر اقتصادی در معرض آسیب و فقر شدید قرار می گیرند) تشکیل می دهند که در شرایط عادی دسترسی به منابع بانکی ندارند، اضافه نمود: هدف نهائی برنامه یاری به کاهش فقر و آسیب پذیری اقشار کمتر برخوردار و محروم به ویژه زنان و جوانان از جمله زنان سرپرست خانوار و خود سرپرست به وسیله بهبود معیشت (ارائه تسهیلات پس انداز)، ارتقاء سرمایه اجتماعی (تشکیل گروه، بانک پذیر کردن بدون وثیقه و ضامن متعارف)، آموزش مهارت های اشتغال و زندگی و بعلاوه اشتغال زایی (ایجاد و توسعه واحدها و بنگاه های کوچک و میانه اقتصادی) است.

اسعدی خلیلی بعلاوه گفت: با ایجاد و توسعه نهادهای کوچک خودگردان محلی با مالکیت اعضاء تحت عنوان گروه های خودیار ـ به عنوان یک مدل مرجع نوین و پیشرو در توانمندسازی گروه های هدف ـ براساس فنون و تکنولوژی بومی شده در کشور در حال اجراست.

وی در این راستا، تشکیل و توانمندسازی 4409 گروه خودیار در 1902 روستا در کشور، عضویت 72 هزار نفر از زنان و جوانان در طرح (94 درصد زنان)، جمع آوری و انباشت 325 میلیارد ریال پس انداز خرد اعضاء گروه ها، پرداخت 110 هزار فقره وام داخلی به وسیله گروه ها به مبلغ 698 میلیارد ریال از منابع داخلی گروه ها، پرداخت 5875 فقره تسهیلات به وسیله بانک کشاورزی به گروه ها با مبلغ 2425 میلیارد ریال بدون وثیقه، ضامن و بازپرداخت وام های داخلی و بازپرداخت وام های بانکی به طور صد در صد به وسیله اعضاء را از اهم دستاوردهای برنامه تامین اقتصادی خرد اعلام نمود.

چالش های پیش روی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار

مدیر کل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به سوالی درخصوص مسائل و چالش های اجرای برنامه های توانمندسازی شغلی زنان سرپرست خانوار، اظهار کرد: پایین بودن سطح دانش و مهارت های شغلی و کسب و کار و دسترسی محدود به بازار کار، بالا بودن ساعت کار با حداقل عایدی و مزایا، نبود ارتباط مناسب و کافی بین زنان سرپرست خانوار با خوشه ها، زنجیره ها و صاحبان اصلی حرف و مشاغل، وجود مسائل اقتصادی ناشی از تحریم های ظالمانه و کاهش شدید اعتبارات تخصیصی برنامه های اشتغال و توانمندسازی شغلی سازمان بهزیستی، نوسانات شدید اقتصادی، افزایش تورم و بالا رفتن هزینه راه اندازی کسب و کار و بعلاوه در معرض ورشکستگی قرار گرفتن مشاغل زنان سرپرست خانوار در نتیجه افزایش هزینه مکان فعالیت، مواد اولیه و... از جمله چالش های اجرای برنامه های توانمندسازی شغلی زنان سرپرست خانوار است.

کاهش زمان دریافت ویلچر تازه از 3 به 2 سال/ تحویل خارج از دستورالعمل به افراد خاص

به نقل از ایرنا، معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران نیز گفت: در سالهای گذشته اگر یک سال معلول جسمی حرکتی برای نخستین بار می خواست ویلچر دریافت کند، یک سال پشت نوبت بود که این زمان اکنون به 3 ماه رسیده است اما هنوز به روز نشده است

یوسف رضایی درباره اعتبارات تجهیزات توانبخشی گفت: از ابتدای سال 13 میلیارد و 950 میلیون تومان در زمینه تجهیزات توانبخشی استان تهران تخصیص داده شده که از این مبلغ هفت میلیارد برای اقلام توانبخشی از جمله ویلچر، واکر، عصا، تشک مواج و توالت فرنگی بین شهرستان های استان تهران توزیع شده است و در بعضی موارد به صورت موردی در وجه فرد دارای معلولیت پرداخت شده است.

معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران گفت: بعلاوه از این مبلغ پنج میلیارد تومان برای خرید سمعک برای توانخواهان ناشنوا و کم شنوا به شهرستانهای استان تهران تخصیص داده شده که به مرور در حال خرید است.

رضایی یادآور شد: از این مبلغ یک میلیارد و 950 هزار تومان جهت تهیه و تامین تجهیزات نابینایان از جمله عصای نابینایان، ماشین تحریر بریل، عینک مخصوص و ساعت نابینایان اختصاص داده شده که در حال برگزاری مناقصه استانی هستیم که خرید کنیم.

وی گفت: غیر از اعتبارات سال جاری، پنج میلیارد تومان از اعتبارات سال گذشته که در خاتمه سال خرید داشتیم، تجهیزات سه ماهه اول سال جاری به دستمان رسیده است. برای تجهیزات توانبخشی حدودا بین چهار تا پنج هزار نفر پشت نوبتی داریم اما زمان انتظار تحویل تجهیزات کاهش داشته است.

به گفته رضایی، بیش از 200 هزار نفر فرد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی استان تهران هستند.

منبع: همشهری آنلاین

به "روند رو به رشد تعداد زنان سرپرست خانوار ، کاهش زمان دریافت ویلچر تازه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روند رو به رشد تعداد زنان سرپرست خانوار ، کاهش زمان دریافت ویلچر تازه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید